Søk

Hvordan velge riktig madrass


Sett av tid til å prøve


Først og fremst, for all del ikke kjøp madrass uten å ta deg god tid til å prøve den først!


Kjøp av ny madrass er en viktig investering som du skal være fornøyd med i lang tid. Gjennomsnittlig har de fleste en seng i ca 15 år, og fordi vi sover ca en tredjedel av døgnet betyr det at du skal ligge på denne investeringen i ca 5 år. Da bør du sette av noen timer til å gå i butikken å prøveligge, helst en dag du er opplagt og har god tid.Ta imot hjelp og veiledning


Utvalget av madrasser kan være overveldende, og derfor er det veldig lurt å ta imot hjelp.


Mange madrasser ser jo nesten helt like ut på utsiden, men det er store forskjeller på innsiden.


En dyktig selger vil stille deg spørsmål for å forstå dine behov og preferanser, og kan da kombinert med sin kunnskap vise deg hvilke madrasser som kan være aktuelle for akkurat deg, slik at du slipper å prøveligge unødvendig mange.Fasthetsgrad


Det kan være greit å ta utgangspunkt i om du ønsker en myk eller fast følelse, og hvilke liggestilling du foretrekker. Men husk at dette nettopp er et utgangspunkt og ikke en fasit.


Ikke heng deg for mye opp i hva en fasthetsgrad heter, da de likevel varierer fra madrass til madrass og oppleves forskjellig.


Målet er uansett at madrassen skal balansere kroppen på en slik måte at ryggsøylen ligger rett.

Buer ryggen oppover er madrassen for fast, eller nedover så er madrassen for myk.


Liggestilling


Prøv madrassen sideliggende, så kan den som hjelper deg raskt se hvor rett ryggen din ligger, eller få de til å ta et bilde så du kan se selv.


Ikke glem å tenke på hvordan du ligger til vanlig, det er viktig at du tar deg tid til å prøve sengen på denne måten også. Sover du på ryggen er det spesielt viktig at du kommer nok ned i madrassen til å få støtte i korsryggen. Sover du på magen er det viktig at du ikke synker for dypt og dermed belaster nakken.


Liggestillingen din har også mye å si for hvilke pute du bør ha, men det kommer jeg tilbake til.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle