Søk

3 enkle tips når du skal male1. Start med fargeprøver


Fargene påvirkes av lyset og omgivelsene, så start alltid med å ta med deg noen store fargeprøver hjem for å se hvordan de ser ut i lyset hjemme hos deg, og hvordan fargen ser ut mot eksisterende materialer som gulv og møbler.


Når du har funnet en eller flere favoritter gjør du et lite prøvestrøk, enten rett på veggen eller på et stort stykke gråpapir som du kan henge opp. Observer hvordan fargen forandrer seg med lyset gjennom dagen.2. Velg kvalitet


Godt verktøy er halve jobben, så det lønner seg å investere i godt maleutstyr. En billig malekost som slipper bust midt i malejobben kan ødlegge resultatet og skape mye fustrasjon.


Jeg anbefaler på det varmeste Jotun Pure Color som er en kvalitetsmaling med nydelig matt finish. Den har også dekkgaranti på to strøk, og er veldig god å jobbe med.3. Vær nøye med forarbeidet


Det er kjedelig å bruke tid på maskeringstape og tildekking av gulv og møbler når du er ivrig etter å komme igang med malingen, men det er viktig.


Er det skruehull eller andre ujevnheter i veggen er det viktig å ta seg tid til å sparke og pusse.


Kvist og sperregrunning er et must hvis du skal male treverk, det er ikke noe pent hvis kvistene blør igjennom malingen etter noen måneder.Synes du det er vanskelig å velge farger? Jeg kan hjelpe deg!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle